Jon Andoni Martin: Jauregiko txondorra-2

Jon Andoni Martin 2014ko abe. 24a, 10:32

J.A.Martin- J.ko txondorra-11

 

 

 

Txondorra lurrez ondo estalita dagoenean, azpian kokatutako egurrari su emateko garaia da.

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-12

 

 

Txondor barruko egurra egosi egiten da poliki-poliki, erabat erre gabe.

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-13

 

 

 

 

 

Aldian behin, egurrezko eskailera erabiliz, betegarria botatzen da tximiniako ahotik.

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-14

 

 

 

 

 

 

 

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-15

 

 

 

 

 

 

Txondorra erre ez dadin, ikazkinak bertan egoten dira gau eta egun, zain eta erne.

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-16

 

 

 

 

 

Bertan bizi ahal izateko, txondorraren ondoan txabola bat eraikitzen dute.

 

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-17

 

 

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-18

 

 

 

 

Bukatzeko, bi edo hiru egunez hozten uzten dute.

 

 

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-19

 

 

 

 

 

 

Hoztutakoan, ikatza atera egiten dute desgindako txondorretik.

J.A.Martin- Jauregiko txondorra-20

 

 

 

 

 

 

Azkenik, zakuetan biltzen dute ikatza, eta horrekin bukatzen da egur-ikatza egiteko prozesua.

 

 

 

 

 

 

 

Jon Andoni Martin

Maxixatzen da Azkoitiko euskarazko aldizkari bakarra, eta zu bezalako irakurleen babesa behar du aurrera egiteko.


Izan zaitez Maxixatzeneko bazkide