AEK
maxixatzen.eus

Autogestioa jangelan

Erabiltzailearen aurpegia   Euskara

Kaixo! AEKko Beteranoak taldea gara eta beste proposamen batekin gatoz. Duela gutxi, Estitxu Eizagirrek idatzitako artikulu hau irakurri dugu euskaltegian eta, oso interesgarria iruditu zaigunez, irakurtzeko gomendioa egin nahi dizuegu. Larrabetzuko eskolako esperientzia azaltzen du, jangela autogestionatuarena, haiz zuzen ere.

Artikuluak azaltzen du Jaurlaritzak ezarritako catering bidezko sistemari planto egin ziotela eta herriko dendariekin eta ekoizleekin batera dabiltzala lanean, eta nola egiten duten ere ematen du aditzera. Datu bat besterik ez dizuegu aurreratuko: EHNEk 2007an egindako ikerketaren arabera, Lea–Artibaiko jantokietako jakien % 90 kanpokoak ziren. Larrabetzuko jantokian, berriz, bertako produktuak erabiltzen dituzte, bertoko dendetan erosiak. Benetan txalotzekoa da egiten dutena, badugu zer ikasi! Hartu tartetxo bat irakurtzeko, merezi du-eta! Lotura hemen.

Erantzunak

Erantzuna | #1

Kaixo: Zuk esan bezala irakurri dut Argia astekariko artikulua. Ikastoletako jantokietan daukaten sistema. Ulertu ezina da
ia ikastola denek katerina erabiltzen dutela.
Larrabetzuko eskola geiengotik desberdin okatzzen ari da.Txalotzekoa da beraiek egindako aukerra.
Osasuna izateko, elikadura osasungarria izan beardu, eta aldi berez inguruko janariak suntsituta inguruko ekonomia
sendotzen da. Beraiek merezi dute txalo bat. BEJON DEIZUELA.
Ixabel

Erantzuna | #2

Eskerrik asko AEKko Beteranoak taldeari, artikulu interesgarri hau partekatzeagatik. Ez nekien eskoletako jangelek horrela funtzionatzen zutenik... Ez diot zentzurik aurkitzen... Ez dakit Azkoitiko eskoletan ere horrela den kontua. Larrabetzuko adibideari jarraitu behar genioke guztiok, bai horixe!

Eta zuek, segi lanean zuen euskara hobetzen eta guri horrelako irakurgaiak helarazten!

Eskerrik asko!

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa